X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Multi event controller board Multi event controller board
Multi event controller board Multi event controller board
Multi event amplifier controller board
In amateur radio RF versterkers wordt een controller gebruikt om oa relais te kunnen schakelen en de RF versterker aan of uit te zetten, maar er zijn nog meer opties die een set completer maken.

Standaard levertijd

Op dit moment niet leverbaar

ā‚¬Ā 79,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
In amateur radio RF versterkers wordt een controller gebruikt om oa relais te kunnen schakelen en de RF versterker aan of uit te zetten, maar er zijn nog meer opties die een set completer maken.

Met dit multi-event board hebben we verschillende funties gecombineerd op 1 print om de besturing eenvoudiger te maken.
Dit multi-event controller board bevat een HF sniffer met RF VOX met ingangs vermogens meting en oversturings beveiliging, peak & hold functie voor SSB modus en DC gestuurde uitgang die een ledbar of andere uitlees mogelijkheid kan aansturen. Dit alles is gecombineerd met een 4 poort sequencer die relais en een versterker aan of uit kan zetten.

De HF sniffer is een breedband stripline die HF sampled en DC gelijkricht. Dit signaal wordt versterkt in een regelbare opampversterker waarna het via een SSB peak & hold circuit naar het VOX circuit, vermogens oversturings beveiliging circuit en de DC gestuurde uitgang wordt gestuurd. Bij een vooraf insteld RF insturing niveau zal de VOX de PTT poort van de sequencer activeren. Voor SSB gebruik, zorgt het peak & hold circuit ervoor dat de vox langer geactiveerd blijft om onnodig schakelen tussen spraak stiltes te voorkomen.

De oversturings beveiliging meet het ingangsniveau en schakeld de RF versterker uit zodra er een te hoog ingangsvermogen wordt aangeboden. Deze functie is dubbel uitgevoerd, er is een aansluiting die gebruikt kan worden om een voorversterker aan of uit te zetten en een interne verbinding tussen deze beveiliging en de bias regeling die in het sequencer gedeelte aanwezig is. Deze biasregeling zet de RF versterker aan of uit.

De dc gestuurde uitgang voor een ledbar of andere uitlees mogelijkheid, is regelbaar en vanwege de aanwezigheid van het Peak & Holdcircuit, is peak vermogen van  SSB en AM ook zichtbaar.

De 4 poort sequencer is een circuit die gebruikt wordt om bv relais te schakelen bij het overschakelen van ontvangen naar zenden. Ook wordt deze gebruikt om de eindtrap in te schakelen zodat deze niet onnodig aanstaat terwijl er op dat moment alleen ontvangen wordt. 

Het circuit bevat 4 schakelpoorten die vertraagd na elkaar in- of uitschakelen. Het circuit wordt geactiveerd door de VOX of via de separate PTT poort. 3 van de 4 poorten kunnen oa relais van spanning voorzien of deze aansluiting juist naar aarde kortsluiten.

Een vierde poort is speciaal bedoeld om een bias van een RF versterker aan of uit te zetten. Er is op deze poort een DC belastbare 9V beschikbaar om een bias van spanning te voorzien, maar ook een aansluiting die alleen naar massa schakelt in ontvangstmode. (beide aansluitingen worden positief in zendmode.) Deze vierde poort is intern gekoppeld met de ingangs oversturings beveiliging, zodat de bias van het versterkermodule wordt uitgezet om beschadiging van de transistor te voorkomen.

Als extra is er ook een aansluiting voor een extern VSWR circuit die zowel het bias circuit van de sequencer uitzet, maar ook de vermogensoversturings beveiliging waarmee ook een voorversterker wordt uitgeschakeld.

Dit externe VSWR circuit is beschikbaar op een aparte Peak & hold driverboard om via een directional coupler vermogen en VSWR te kunnen meten en beveiligen.

Het multi even controller board wordt geleverd met een handleiding met duidelijke aansluitgegevens en aansluitvoorbeelden. Dit product is CE en ROHS compliant.
This website uses cookies to measure the number of visitors. We do not store any personal information.